Roser Ferragut: “He après que no és necessari entrenar cada dia per obtenir els millors resultats”

La Roser Ferragut té 24 anys i és mestra d’educació primària. Gràcies a l’acompanyament d’un tècnic va aprendre a entrenar el descans, una part fonamental de l’entrenament.

Com va ser el teu inici en el món del fitness?

Vaig apuntar-me al Royal fa un parell d’anys buscant la millora de la meva condició física.

Què t’ha aportat l’activitat física?

Sens dubte m’ha aportat salut i funcionalitat al meu cos. Tinc molta més força, flexibilitat i resistència que el dia que vaig començar i noto els beneficis en el meu dia a dia.

Què t’ha aportat l’acompanyament d’un tècnic?

M’ha permès conèixer nous exercicis, millorar la tècnica i rectificar algunes coses que no feia bé. Per exemple, no deixar reposar prou alguns grups musculars. També diria que l’acompanyament d’un tècnic m’aporta motivació en els moments en què creus que no pots més. En definitiva, per mi l’assessorament significa aprenentatge.

Què has après d’entrenar el descans?

Com he dit, quan vaig començar en el món fitness crec que esperava beneficis a curt termini i no descansava prou. He après que no és necessari entrenar cada dia per obtenir els millors resultats. Procuro escoltar el meu cos i descansar dos o tres dies a la setmana.

Com has viscut el tancament dels gimnasos en temps de pandèmia?

Per mi el tancament dels gimnasos no va ser del tot negatiu. Em va servir per adonar-me que a casa també puc establir rutines d’entrenament. Vaig comprar-me alguns materials senzills i també vaig trobar moltes idees per Internet. De totes maneres, trobava a faltar el treball de la força amb pes i, sobretot, l’assessorament dels tècnics.

Com ha canviat la teva vida després de conèixer el món del fitness?

Ara veig que és molt més que millorar la condició física. És una activitat d’oci que et condueix a un estil de vida diferent: ara valoro molt més els hàbits saludables i també m’ha permès conèixer gent nova.