Nous vincles a través de l’activitat física en família

Durant els últims anys, la pràctica de l’activitat física s’ha incrementat notablement. Cada cop som més conscients dels nostres hàbits i volem millorar la nostra condició física.

 

Arrel de la pandèmia, moltes famílies van començar a practicar esport o a fer activitat física de forma conjunta. Moltes famílies van començar a fer-ho a casa, al jardí, al carrer quan es podia sortir, etc. per mantenir un bon estat de forma física i per compartir moments junts. Ara, hem incorporat aquesta costum com un hàbit més. Les famílies han adoptat un estil de vida nou, més sa, un estil de vida amb família i diferent compartint moments junts.


Deixa’m dir-te que la pràctica de l’activitat física en família ens aporta una sèrie de beneficis, tant a nivell físic com psicològic, que converteixen aquest costum en saludable a més de molt divertit.


Per una banda, fer activitat física en família és la millor forma de potenciar la passió per l’esport entre els fills/-es des de ben petits i afavoreix el desenvolupament dels nostres infants de forma integral.


Moltes vegades excusem la pràctica esportiva amb excuses com ara “no tinc temps, el ritme de vida que porto no m’ho permet, no estic motivat/da, els meus fills tenen moltes activitats i no arribo a tot”, etc. Això fa que moltes vegades ens desmotivem i abandonem.


Una bona opció és reconduir la situació i practicar esport amb aquelles persones que t’envolten, ja sigui amb la teva parella, ja sigui amb els teus fills/-es, amb un familiar o, millor encara, tots junts. Ben segur que hi haurà algú a prop teu que voldrà compartir aquesta estona amb tu.

Sigui l’esport que sigui, quan es fa exercici en família, es creen canals de comunicació amb tots els integrants del cercle familiar i es reforça el vincle entre ells, des de petits fins a l’adolescència o edat adulta. 

Un bon exemple son els cursets per a nadons, en els que es convida pares i mares a gaudir de l’activitat amb els fills, fent-los protagonistes d’aquesta estona i creant un vincle d’unió emocional i amb l’esport.

Als centres esportius trobaríem bona mostra de familiars i amics que decideixen fer de l’esport i l ‘activitat física un moment compartit, una experiència significativa que els ajuda a crear vincles que perduren en el temps i ajuden a superar les adversitats. A més, l’experiència esportiva en família potencia el treball en equip, millorant la compenetració, allunya del sedentarisme, afavoreix valors com la disciplina, la constància, l’esforç, la concentració, la concentració i la motivació, incrementa la corresponabilitat i l’empatía entre els membres de la família i estableix rutines que col·laboraran en el desenvolupament futur.

Sens dubte és molt important perquè d’aquesta manera creem valors, reforcem els hàbits saludables, potenciem l’autoestima, millorem la condició física, reduïm l’estrès… i tot això en un vincle familiar.

Existeixen nombrosos motius per compartir la teva afició amb la teva parella o família de tal manera que pot arribar a ser molt gratificant i constructiu per a tots. Al mateix temps, mantenim la pròpia activitat sense haver de deixar penjat l’esport per falta d’hores. Així que, si no ho has provat encara, no ho pensis més i cerca el dia per a començar amb els teus.


Practica activitat física en família, nosaltres t’esperem!

 

Antonio Vera López 

Coordinador d’activitats dirigides