Tornem de forma segura i estructurada

Imatge del blog en relació a la tornada progressiva, segura i estructurada

La tornada al gimnàs ha de ser gradual i progressiva, respectant la nostra condició física actual. Ara més que mai, és important que escoltem el nostre cos.

Hem de tenir en compte que, malgrat hàgiu seguit entrenant durant aquest temps, el tipus de treball, la intensitat i les càrregues, segurament hauran estat força diferents a les que faríem habitualment en un centre de fitness. Partint d’aquest punt, comencem fent un petit autoanàlisi i una valoració de la nostra condició física actual.

  1. Defineix petits objectius clarament assolibles a curt i mig termini. T’ajudarà a mantenir-te motivat i constant.
  2. Prioritza l’escalfament. Dedica-hi temps de qualitat tenint en compte el tipus d’entrenament que faràs i els teus punts febles, sobretot si entrenes de manera individual a la sala fitness. Depenent del tipus d’entrenament que vagis a realitzar t’hauràs de focalitzar en un escalfament de tipus cardiovascular i/o incidir més aviat en la mobilitat.
  3. Regula la càrrega de treball. Ara mateix un dels objectius és evitar el sobreentrenament i les lesions.
  4. Si fas un entrenament basat en la força, treballa amb menys intensitat i volum de com ho fas habitualment (utilitzar pesos més lleugers, menys repeticions o sèries, més descans entre aquestes).
  5. Si fas un entrenament de tipus cardiovascular, no oblidis la tornada a la calma, disminuint el ritme i la intensitat progressivament.
  6. Tingues molt present la hidratació durant l’entrenament, per tal de reposar sals minerals.
  7. Finalitza l’activitat amb uns estiraments t’ajudarà a recuperar-te més aviat i a relaxar-te un cop acabada la sessió.
  8. Consulta al nostre equip tècnic. Ara mateix és fonamental que segueixis les seves recomanacions. Ells t’assessoraran en tot el que necessitis referent al teu entrenament i a la millor manera per tornar òptimament a l’activitat.

Seguint les nostres recomanacions, la teva tornada a l’entrenament serà una fantàstica experiència per continuar gaudint de l’activitat física i d’un bon estat de salut.

Equip tècnic Royal Tarraco