Llorenç Arnau “Amb esforç es pot aconseguir tot.”

Entrevistem el Llorenç Arnau, alumne de l’Espai Centre de Formació, qui es va trobar a l’atur als 50 anys, i es va reinventar.

En quina situació laboral es trobava abans de realitzar el primer curs a l’Espai?

Treballava a l’àmbit de la construcció i em vaig quedar sense feina. Em vaig trobar a l’atur a una edat avançada, i havia de reinventar-me.

Quins curs va realitzar i quines van ser les principals dificultats amb les que es va trobar?

Vaig fer el de tècnic de manteniment, el de socorrisme, el de tècniques aquàtiques i fins i tot el de tècnic de sala d’entrenament polivalent. A la meva edat havia de tornar a estudiar, estar molt atent i cuidar-me, a més de treballar amb companys molt més joves que jo. Fins i tot vaig deixar de fumar per preparar-me les proves!

Com va superar aquestes dificultats?

Jo li vaig posar moltes ganes i molt d’esforç. L’equip de l’Espai també va tenir molt a veure en que pogués finalitzar amb èxit els cursos, s’adaptaven molt a les necessitats i als ritmes de cada alumne, a fi que cadascú pogués seguir el seu propi camí. Tant el personal d’administració com els professors van col·laborar en fer-ho possible.

Com l’han ajudat els estudis realitzats a l’Espai a incorporar-se al mercat laboral?

Ja fa un temps que estic treballant de socorrista i puntualment com a tècnic de sala i estic molt content d’aquest contracte laboral i molt agraït per aquesta nova oportunitat. Em vaig atrevir a fer-ho, i em va sortir molt bé. Estic molt agraït amb l’equip de l’Espai, gràcies al meu esforç i al seu acompanyament, ara tinc feina!

Què és allò que més li ha agradat de la seva experiència amb nosaltres?

El què més m’agrada és que a l’Espai coneixen la història de cadascú i tracteu d’oferir-nos a cada moment allò que ens pot ajudar a millorar el nostre perfil professional. A més de les certificacions oficials, hi ha altres cursos de formació continua, com el DEA, una titulació que tenia caducada i que em van recordar que convenia renovar-la.

Els temps que estem vivint son difícils especialment en termes laborals. Què recomanaria a aquells que es plantegen formar-se per canviar de sector o millorar les seves aptituds professionals?

És difícil, no vull enganyar a ningú, però la voluntat és poderosa. Si vols fer-ho, pots fer-ho. Més quan estem parlant de titulacions oficials 100% subvencionades. Jo no sóc cap “lumbreras”, però tenia aptituds i bona disposició. Amb esforç es pot aconseguir tot.