SOM TITAN DESERT ALMERIA 2020

La perseverança, l’esforç, la il·lusió i la confiança que van vèncer la COVID19 en plena pandèmia.

L’any 2020 serà recordat al llarg de la història com un any molt complicat, un any que hem hagut de sobreviure i que només la lluita diària ens ha permès tirar endavant i per desgràcia, en alguns casos, ni tan sols aquesta lluita ha estat suficient.

En aquest context, semblaria que participar en una prova competitiva en mountain bike podria ser temerari, però molts hem estat els que no hem perdut la il·lusió i la confiança i hem dedicat gran esforç i perseverança a preparar una Titan Desert, que ha estat un èxit d’organització, de participació i de resultat, demostrant que amb molta cura, la pandèmia es pot vèncer.

Per mi, era la 5a Titan Desert, una Titan especial, que es va dur a terme a Almeria per primera vegada i en l’intent de controlar al màxim el risc de contagi.

Una Titan requereix dos aspectes fonamentals per garantir l’èxit en aquest repte:

  • En primer lloc l’aspecte físic, un entrenament metòdic, preparat, estudiat de forma meticulosa i sempre amb un professional de l’activitat física i l’esport al costat, en el meu cas un Llicenciat en CAFE que, juntament amb un nutricionista especialitzat i un fisioterapeuta, em van guiar a aconseguir una condició física adient per afrontar les 5 etapes que plantejava la competició.
  • I en segon lloc i possiblement encara més important, la fortalesa mental, aquella que aquest 2020 encara s’ha fet més necessària, aquella que t’empeny a tirar endavant quan les circumstàncies son ben adverses. Diuen (i ho comparteixo) que ser finisher de la Titan és un 20% de cames i un 80% de cap i de cor, un percentatge prou encertat també davant els reptes que cada dia ens està plantejant la vida.

Un dia el CEO de la Titan Desert, el Sr. Juan Porcar va dir unes paraules que en aquest petit escrit m’agradaria reproduir: “Les emocions son vida, la resta de temps, una pausa”

Només em queda donar les moltes gràcies a tots els professionals de l’esport que han fet possible aquest somni i que res ens impedeixi continuar somiant.

Gerard Monguió Figuerola, gerent de Royal Health and Fitness Clubs